CBC NatureBeST PROJEKTI TOI VENÄLÄISIÄ YRITTÄJIÄ JA ASIANTUNTIJOITA SUOMEEN

Submitted by KA5051 on
NatureBeST study tour to Finland

(Suomalaiset majoitusyrittäjät jakavat ekoteknologian investointikokemuksiaan venäläisille kollegoilleen NatureBeST- opintomatkalla Suomessa)

  

Kolmen päivän aikana kesäkuun puolivälissä (17-19.06.2019), ryhmä tutkijoita ja matkailuyrittäjiä Karjalan Tasavallasta perehtyivät matkailuliiketoimintaan ja kuinka majoituspalveluiden tarjoajat toimivat Pohjois-Karjalan maakunnassa Suomessa. Osallistujien suurin mielenkiinto kohdistui siihen, kuinka energia, vesi ja jätteiden käsittelyn tehokkuus on maksimoitu majataloissa ,mökeissä ja muissa turistien majoitusyksiköissä. NatureBeST-projektin partnerit osallistuivat myös opintomatkalle; Venäjän puolelta: KRICPE (Karjalan Alueellinen Jatkuvan Ammatillisen Koulutuksen Instituutti Petroskoin Valtion Yliopistossa), Karjalan Tasavallan Matkailijoiden Neuvontakeskus, ja Suomen puolelta, SYKE ja CEDTENK, joka oli vastuussa järjestelyistä, vierailuista ja verkostoitumisesta.  

 

Ekoteknologiat ja toimet majoitusyrityksissä olivat pääasioita opintomatkalla, koska NatureBeST –projekti keskittyy negatiivisten ympäristövaikutusten vähentämiseen vihreiden ratkaisujen avulla. Matkan aikana osallistujilla oli mahdollisuus vierailla paikoissa ja nähdä ratkaisuja Ilomantsissa, Kolilla ja Joensuun alueella Pohjois-Karjalassa.

 

Suuret kiitokset majatalojen omistajille ja työntekijöille, jotka tekivät tapahtumasta menestyksen: Megrin Matkailu - Anita Timonen, Kuuksenkaari - Eija Hiltunen, Puustila - Sauvo Henttonen, Mantan Majatalo - Tuija Lauronen, Vaarinkallio - Anton Sutinen ja Hotelli GreenStar. Erityiskiitos asiantuntijoille, jotka lisäsivät tärkeää sisältöä opintomatkaan: Anssi Kokkonen - Sirkkalan energiapuisto, Tommi Kukkonen - Puhas Oy ja Hanna-Riikka Ruokolainen-  Jässi jätevesineuvonta.

 

Jässi-jätevesineuvonta:

http://www.jatevesihanke.fi/

 

Sirkkalan Energiapuisto:

https://volter.fi/references/sirkkala-energy-park/

 

Puhas jätteiden hoidon neuvonta:

https://www.puhas.fi/palvelut/neuvonta-ja-valistus.html