Kalevala-näyttelyn suunnittelua: osa 1

Submitted by KA9021 on
former repository

Karjalan tasavallan taidemuseon karjalaisten ikonien kokoelman (”pohjoiset kirjaimet” sarja 1500-1900 luvuilta) entinen varastotila valittiin paikaksi museon uudelle pysyvälle näyttelytilalle, joka tullaan pyhittämään Kalevala-eepokselle.

Vuoden 2019 puolella karjalaisikonit pakattiin ja siirrettiin uuteen varastoon. Nyt tyhjät huoneet ovat valmiina suunnittelijoiden ja projektitiimin luovia suunnitelmia varten. Suunnitelmissa on luoda uusi ja moderni näyttelytila vanhassa 1800-luvun rakennuksessa joka täyttää kaikki 2000-luvun edellytykset. Projektitiimi, pietarilaisten suunnittelijoiden kanssa, suunnitteli näyttelyn ja sen visuaalisen toteutuksen. Ennen sitä, tiloja odottaa vielä pienremontointi, uuden ilmastointijärjestelmän asentaminen, sekä uusien näyttelyteknis- ja valaistuslaitteiston käyttöönottaminen.

Aiomme tiedottaa Kalevala-aiheisen pysyvän näyttelyn suunnitteluprosessin kaikista eri vaiheista. Näyttely itse avataan noin vuoden päästä, minkä jälkeen kävijät pääsevät kokemaan Kalevalan maailman modernista näkökulmasta.

Tämä uusi osa pysyvää näyttelyämme on kehitteillä osana KA9021 Museums in Focus: Kulttuurpalveluiden kehittäminen kiinalaisille matkailijoille -hanketta. Hanke on osa Karelia CBC Ohjelmaa 2014-2020, jota rahoittaa Euroopan unioni, Suomi ja Venäjä.