Kädentaitajat oppivat taloudesta ja ideoiden luomisesta

Submitted by KA8028 on
Picture Yulia Utysheva

Etnokulttuurikeskusten ja kulttuuriperintöjärjestöjen yhdistys ”ECHO”, Itä-Suomen yliopisto ja muut Northern Crafts ID -projektin partnerit jatkavat koulutusohjelmaa ”Business-taitoja kädentaitajille”. 200 hakijasta 75 käsityöläistä Venäjältä Karjalan tasavallasta sekä Suomesta Pohjois-Karjalasta ja Oulusta valittiin mukaan koulutusohjelmaan. Pandemian takia suurin osa koulutusohjelman tapahtumista vuosina 2020 ja 2021 järjestetään webinaarien muodossa. Kuitenkin 12. ja 13. helmikuuta venäläisillä osallistujilla on mahdollisuus päästä tapaamaan toisiaan henkilökohtaisesti talousaiheisessa koulutuksessa. Tapahtumassa noudatetaan kaikkia välttämättömiä toimenpiteitä tartuntojen ehkäisemiseksi.

Tosiasia on, että käsityöläisten työtä edistää luovuus. Sen vuoksi tullakseen menestyneiksi yrittäjiksi, heidän täytyy usein hallita monitahoista tietoa ja kehittää taitojaan erilaisilla osa-alueilla. Kansainvälinen Northern Crafts ID -hanke tarjoaa heille tällaisen mahdollisuuden pätevöityneiden asiantuntijoiden tiimin ansiosta. Koulutusohjelman keväällä toteutettava osa antaa käsityöntekijöiden uppoutua rahoituksen, verojen, kansainvälistymisen ja palvelumuotoilun maailmaan.

Lisäksi venäläiset koulutettavat tutustuvat helmikuun seminaarissa yrittäjyyden mentaliteettiin, sekä käsityöläisten ja matkailuyritysten väliseen vuorovaikutukseen. Vuosi 2021 on ”kansainvälinen luovan talouden vuosi”, missä älyllinen pääoma on avainasemassa. Käsityöt kuuluvat luonnollisesti luovalle alalle ja sen vuoksi laaja koulutuspaketti vannoutuu luovien ideoiden kehittämiselle, luomisen onnistumiselle ja uusien tuotteiden edistämiselle. Kuuluisa kokoshnikien (perinteinen venäläinen päähine/tiara) uudelleenluoja Juhann Nikadimus puhuu seminaarissa käsitöiden kehittämisen ekosysteemistä. Koulutusohjelma jatkuu toukokuuhun 2021 asti.

Kuva: Yulia Utysheva