Joensuussa suunnitellaan äänioppaita koomikko Johanna Keinäsen kanssa

Submitted by KA9021 on
Audio guides with comedienne Johanna Keinänen

Joensuun museot saivat heinäkuun aikana valmiiksi alustavat suunnitelmat ja materiaalit äänioppaiden sisällölle museoiden näyttelyistä. Kuopiolainen koomikko, tanssitaiteilija ja käsikirjoittaja Johanna Keinänen on mukana hankkeessa äänioppaiden käsikirjoittajana. Keinänen vieraili museoissa 20-21.7. ja museon henkilökunnan kanssa työpajoissa suunnitteli alustavasti sisältöjä äänioppaille.

Yksi keskeinen ajatus, mikä työpajoissa tuli äänioppaiden sisällölle ilmi oli vuoropuhelu, jonka avulla voidaan puhutella kuulijaa ja saada kuulija osalliseksi museoiden näyttelyissä koettaviin tarinoihin. Joensuun museoiden äänioppaiden käsikirjoitus ja tekninen toteutus ovat edistyneet hankkeen aikataulussa.

Joensuun museot ovat myös lähiaikoina vastaanottaneet paljon matkailijoita museoissa. Suurin osa matkailijoista ovat olleet kotimaisia, mutta myös ulkomaisia matkailijoita lähimaista on käynyt museoissa. Suomessa koronavirukseen liittyviä toimenpiteitä kotimaisen ja ulkomaisen matkustamisen suhteen on nyt loppukesästä osittain löysennetty. On selvää, että matkarajoitusten löysentäminen jatkossa tulee entisestään kasvattamaan kysyntää matkailijoille suunnatuille museopalveluille.