Joensuussa äänioppaiden nauhoittaminen on kovassa vauhdissa!

Submitted by KA9021 on
audio guide recording

Kun ammattilaiset ovat asialla, hoituu asiat laadukkaasti ja tehokkaasti. Näillä ajatuksilla Joensuun museot ovat lähteneet myös äänioppaiden tuotantoon. Äänioppaiden ensimmäinen nauhoitusviikko on nyt saatu päätökseen, ja materiaalia ollaan saatu paljon kasaan suomenkielisen ja venäjänkielisen version osalta.

Ensiksi toiminnan ammattimaisuus näkyi Johanna Keinäsen (takana, tietokoneella) mainiosti käsikirjoittamissa äänioppaissa, joissa museoiden näyttelyt kerrotaan kävijälle ihmisläheisesti ja elämyksellisesti.

Toiseksi ammattimaisuus ilmenee hyvässä äänityspalvelussa ja studiossa. Joensuun Powder Median Petri Pulli (vasemmalla) ja hänen studionsa ovat mainio paikka äänioppaiden nauhoitukselle, editoinnille ja niihin tehosteiden ja musiikin lisäämiselle.

Kolmanneksi, tietenkin, näkyy ammattilaisuus ääninäyttelijöissä. Regina Launivuo (keskellä) on monikielinen äänitalentti, näyttelijä ja laulaja, joka toimii Joensuun kaupunginteatterissa. Petteri Rantatalo (oikealla, takana) on myös monikielinen talentti, toimien näyttelijänä Joensuun kaupunginteatterissa jo useamman kymmentä vuotta. Regina ja Petteri ovat molemmat tehneet lukuisia ääniproduktioita, mainoksista kuunnelmiin.

Jos projektipartnerit molemmin puolin rajaa ovat Museums in Focus -hankkeen kanssa työskentelmisen aikana tehneet mitään selväksi, on se ollut se, että Karjala on täynnä moninaisia kykyjä ja taitajia, joiden kyvyt kannattaa ottaa osaksi kulttuurimatkailun edistämistä!

Joensuun museot ovat partnerina hankkeessa Museums in Focus: Kulttuuripalveluiden kehittäminen kiinalaisille matkailijoille (KA9021), osana Karelia Cross-Border Cooperation -ohjelmaa, jota rahoittaa Euroopan unioni, Suomi ja Venäjä.