Big Music for Small Cities on vuoden 2021 tapahtumien top-10 listalla

Submitted by KA9031 on 27.01.2022 - 08.50
Big Music for Small Cities_2021 results

Organisaatiot ja hankkeet usein käyvät läpi edellistä vuotta näin tammikuussa.

Myös Big Music for Small Cities toimii näin.

Viime vuosi ei ollut erityisen helppo. Hanketiimin panostuksella vuosi oli kuitenkin hedelmällinen rajaseudulle: tuotettiin uusia teknologioita, resursseja, taitoja, kulttuurituotteita ja strategioita.

Karjalan Tasavallan luovan sektorin ansiosta saimme kuvauspaikan, mikä mahdollisti monet tuotannot verkon välityksellä.

Konsertit Suomessa ja Venäjällä toteutuivat Joensuun Musiikkitalvessa. Tapahtuman uudelleen brändäyksessä tukena oli hanke. Musiikkitalvessa kantaesitettiin hankkeen tilaamat teokset Suomesta ja Venäjältä. Karjalan Valtionfilharmonian konsertti kuvattiin uudella areenalla Petroskoissa. Konserttilähetys ja tallenne keräsi tuhansia katselijoita.

Venäjällä kuvattiin myös keskusteluohjelma ”Valo taiteena” valotaiteen kansainvälisten asiantuntijoiden Kari Kolan ja Ivo Schoofsin johdolla. Hanke myös kokosi musiikkiohjelmiston, joka tallennettiin CD:lle ammattitason studiossa. CD-tuotannossa asiantuntijana toimi studio-ohjaaja Pavel Timofeev, joka on kansainvälisen "Pure Sound" -palkinnon saaja kategoriassa "Paras äänitallenne konsertista solistin ja orkesterin kanssa - 2019". CD julkaistiin syyskuussa.

Hankkeessa pyrittiin myös festivaalitoiminnan kehittämiseen. Festivaalitoimijoille järjestettiin seminaareja ja laadittiin raja-alueen taidefestivaalien kehittämisstrategia. Luovan sektorin asiantuntijoille järjestettiin videokuvauksen, liikesuunnittelun ja markkinoinnin koulutusta.

Euroopan yhteistyönpäivänä Joensuu kaupunginorkesterille järjestettiin koulutus maailmankuulun pianistin Ralf Gothónin johdolla. Petroskoissa mestarikurssit pidettiin lokakuussa maailankuulujen artistien Boris Andrianovin (sello) ja Sergei Bodainin (viulu) johdolla.

Koronarajoituksista johtuen hanketiimi joutui luopumaan suunnitelmasta perustaa Valotaidefestivaali Kontupohjaan. Tämän sijaan päätettiin kuvat elokuva Karelia Suite, jossa yhdistyvät perinteiset sadut ja fantasiat.

Hienoja tuloksia ja mahdollisuuksia! On erittäin motivoivaa kuulla, että kuvausareenan perustaminen ja musiikkityöpajat ovat päätyneet Karjalan Tasavallan paikallisen radio ja televisiokanava ”Karelian” vuoden 2021 tapahtumien TOP-10 -listalle. Paljon onnea hankkeelle! Jatkakaamme samalla tavalla!

Hankkeella on lähitulevaisuudessa uusia tehtäviä: Karelia Suite -elokuvan julkaisu, orkesterin esiintyminen, Joensuun Musiikkitalvi 2022 ja raja-alueen taidefestivaalien kehittämis-strategian julkaisu. Onnea matkaan!