Joensuussa viritellään Festivaaliverkkoa ja tarjotaan eväitä onnistumiseen

Submitted by KA9031 on 12.11.2020 - 10.25
Big Music for Small Cities_Fest Network

Big Music for Small Cities -hanke kokoaa yhteen Pohjois-Karjalan taidefestivaaleja kaksiosaisessa online-seminaarissa 17. ja 24.11.2020. Seminaarien tarkoitus on kannustaa Pohjois-Karjalan taidefestivaaleja verkostoitumaan, saamaan uusia eväitä onnistumiseen ja löytämään vertaistukea.

Seminaarien puhujana ja koordinaattorina toimii Visit Finlandin Culture Finland -ohjelmapäällikkö Susanna Markkola, joka johdattelee festivaaliedustajat osallistavaan ja informatiiviseen verkostoitumispäivään.

Seminaarin ensimmäinen päivä keskittyy festivaalin oman reviirin tarkasteluun: Herätellään pohtimaan festivaalin vetovoimatekijöitä, kohderyhmiä ja festivaalielämyksen elementtejä. Big Music for Small Cities hankejohtaja, Karjalan tasavallan festivaalien ja kulttuurin direktoraatin johtaja Anna Tomchik kertoo vuonna 2017 perustetun Ruskealan musiikkifestivaalin, Rusekala Symphony, kasvutarinan. Myssyfarmi Oy:n toimitusjohtaja ja suunnittelija Anna Rauhansuu kertoo, miten päätyi yhteistyöhön Nightwishin kanssa ja kuinka syntyi Myssy x Nightwish -mallisto.

Toinen kokoontuminen 24.11.2020 käsittelee festivaalien palveluita matkailijoille. Pureudumme markkinointistrategiaan, ajan trendeihin ja markkinoihin. Susanna Markkolan lisäksi aiheisiin johdattavat Aleksandra Shakhnovich, Visit Finlandin Venäjän matkailun asiantuntija, Annika Huotari, Joensuun kaupunginorkesterin markkinointipäällikkö ja Sirpa Lahti, kulttuurin, matkailun ja viestinnän alan yritys Maetkasta.

Verkostoitumisseminaari saa jatkoa vielä tammikuussa, jolloin mukana on festivaalijärjestäjien lisäksi edustajia matkailu-, majoistus- ja ravintolapalveluiden piiristä.