Eeppinen perintö ja modernius, Karjalan valkeat yöt ja revontulet

Submitted by KA9031 on
Bog Music for Small Cities

Mikä yhdistää näin erilaisia ilmiöitä? Tietenkin musiikki! Säveltäjät venäjältä ja suomesta luovat Big Music for Small Cities - hankkeelle uutta musiikkia. Kolme tunnettua venäläistä säveltäjää työstävät kolmiosaisen sinfonisen sarjan, joka perustuu rajaseudun kulttuurin ja luonnon visuaalisiin mielikuviin. Suomalainen sävellys tuo ohjelmaan modernia sinfonista musiikkia.

Hankepartnerit eivät vielä paljasta säveltäjien nimiä. Uskallamme kuitenkin sanoa, että he ovat maailmanluokan lahjakkuuksia ja yleisön suosikkeja.

Hankkeen taiteelliset asiantuntijat, Karjalan tasavallan filharmonian vs. johtaja Tatyana Talitskaya ja Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki, osallistuivat hankepartnereiden väliseen online-palaveriin 20. huhtikuuta. Kollegat vaihtoivat ajatuksiaan orkestereiden yhteiskonserttien ohjelmasta ja rakenteesta.

Tatyana Talitskayan mukaan kolme tunnettua venäläistä säveltäjää ovat Moskovasta ja Pietarista. Eero Lehtimäki kertoi, että suomalaisen säveltäjän kiinnittäminen hankkeen sävellystyöhön on hyvässä vauhdissa.

Hankkeen uuden ohjelmiston on tarkoitus valmistua syksyyn mennessä. Joensuun ja Petroskoin orkesterit tapaavat marraskuussa 2020, jolloin myös ohjelma julkaistaan. Uutta musiikkia kuullaan helmikuussa 2021 Joensuun Musiikkitalvessa.

Tapahtumien järjestäjät toivovat, että tällä hetkellä koko maailmaa koskettavat rajoitukset ovat ohitse loppuvuoteen mennessä. Silloin Petroskoin ja Joensuun asukkaat ja vieraat saavat ensimmäisinä nauttia hankkeen Suuresta Musiikista.