Big Music for Small Cities -hanke julkaisi talk show:n

Submitted by KA9031 on
Team of the people mentioned in the text in front of project sign

Petroskoissa järjestettiin Big Music for Small Cities -hankkeen puitteissa keskustelutilaisuus valotaiteilijoille -  asiantuntijoille, jotka luovat suuria ​​valotaideteoksia ja järjestävät installaatioita ympäri maailmaa.

Kari Kola on suomalainen valotaiteilija, joka on toteuttanut yli kaksituhatta projektia, mukaan lukien valotaideteos Unescon päämajassa Pariisissa, valoshow Stonehengessä ja Wild Beauty -installaatio Installemarassa (Irlanti).

Ivo Schoofs on fyysikko ja valotaiteilija Alankomaista, joka tekee suuria ​​ääni- ja visuaalisia installaatioita ympäri maailmaa.

Dmitry Poltavsky - esiintymislavojen valaistusasiantuntija, työskentelee Splin-ryhmän tiimissä.

Nikita Krasnov on valosuunnittelija, joka työskentelee rockyhtye Lounan ja räppäri Morgensternin kanssa.

Alexey Evstifeev on näyttämövalaistusasiantuntija, joka työskentelee monipuolisesti stand up -esityksistä erilaisiin palkintojenjakotilaisuuksiin ja venäläisten poptähtien konsertteihin.

Kirill Zebold on liikesuunnittelija. Hän aloitti televisiossa Kostamuksessa (Karjala) ja toteuttaa nykyään suuria liittovaltion projekteja.

Kuvaustapahtumaa ohjasi Kirill Sbitnev, joka työskentelee Venäjä-Kultura tv-kanavalla.

Keskusteluohjelma oli huipennus viisipäiväiselle koulutukselle, joka järjestettiin videokuvaajille ja valosuunnittelijoille Petroskoissa. Koulutukseen sisältyi mestarikursseja valon käyttötavoista kuvaamisprosessissa, erilaisten erikoisohjelmien käytöstä videoeditoinnissa ja värinkorjauksessa. Kuvaamisprosesseille ja televisio-ohjelman tekemiselle oli oma osionsa.

Itse talk show:ssa osallistujat puhuivat ammattinsa salaisuuksista. He puhuivat kokemuksista, jotka johtivat heidät nykyiseen ammattiin, valosuunnitteluun vaadittavista taidoista sekä haaveilivat mahdollisista uusista kehityssuunnista ja luovista unelmista.

Venäläiset valosuunnittelijat saivat käsityksen niistä ominaisuuksista, jotka ovat tärkeitä lavalla valon kanssa työskentelevälle.

Pandemia-aiheelta ei myöskään vältytty, onhan se muuttanut ihmisten elämää voimakkaasti ja vaikuttanut luoviin prosesseihin.

Suurista projekteistaan ​​tunnetut Ivo Schoofs ja Kari Kola kertoivat kokemuksiaan installaatiosta hollantilaiseen Eindhoveniin, jossa tuhat punaista heliumpalloa laukaistiin ilmaan toivon merkkinä kotona oleville ihmisille pandemiarajoitusten aikana. Myös heidän kertomuksensa työskentelystä ankarissa luonnonolosuhteissa olivat mielenkiintoisia.

Valo taiteena -talk show on nähtävissä Karjalan tasavallan festivaali- ja kulttuuritapahtumien johtokunnan YouTube-kanavalla.

"Toivomme, että talk show:n myötä tapahtumajärjestäjät löytävät mielenkiintoisia uusia ideoita", festivaali- ja kulttuuritapahtumien johtokunnan johtaja Anna Tomchik sanoo. "Haluamme ratkaista vielä ​​yhden tehtävän - popularisoida valotaidetta, kertoa mikä on kiinnostavaa tällaisissa projekteissa ja mitä ne antavat alueille".

Tämän artikkelin kuvat on ottanut Denis Hämäläinen.