GREEN WEEK: TIEDOSTA TEKOIHIN

Submitted by KA5030 on
greenweek

Green school -hanke on järjestänyt Green Week -tiedotuskampanjan.

Karjalan tasavallan ja Suomen koulut ovat valinneet itselleen parhaiten sopivan viikon huhti-toukokuussa 2021 ja järjestäneet silloin erilaisia aktiviteetteja oppilaille, vanhemmille ja paikallisille ihmisille. Tarkoituksena oli lisätä tietoisuutta vihreästä, ympäristöystävällisestä elämäntavasta. 

Yli 30 koulua on järjestänyt Green Week -tapahtumia ja jakanut tietoa toiminnastaan sosiaalisessa mediassa.

Itä-Suomen koulussa Joensuussa pilottiryhmän oppilaat järjestivät Green Week -aktiviteetteja koko koululle, esikoululaisista alkaen, 10.-14. toukokuuta. Osallistujat oppivat lisää mm. Reilusta kaupasta, istuttivat mäntypuun siemeniä, siivosivat lähialueelta roskia ja osallistuivat erilaisiin aktiviteetteihin ulkona.

Lahdenpohjan koulun oppilaat tekivät ympäristöaiheisia julisteita, jotka sijoitettiin nähtäväksi julkisille paikoille sekä nettiin.

Karhumäen oppilaat valmistivat julisteita aiheesta ympäristöystävällinen elämäntapa. He ottivat valokuvia veden ja sähkön säästämisestä. Julisteet olivat esillä paikallisen kirjaston some-ryhmässä.

Monien julisteiden aiheena oli metsäpalojen ehkäisy. Ohessa esimerkkejä Petroskoin Koulussa nro 33 syntyneistä julisteista.

Pain kylän oppilaat kävivät kertomassa paikalliselle väelle metsäpalojen ehkäisemisestä. He jakoivat myös esitteitä, joissa kerrottiin tulenvalvontaan liittyviä ohjeita.

Monet koulut ovat edistäneet kestokassien käyttöä yhtenä keinoja muovikassien vähentämiseksi. Oppilaat ovat omin käsin valmistaneet kangaskasseja ja heidän perheissään niitä käytetään ostoksilla muovikassien sijaan. Kuvassa oppilaita Sumposadin kylästä.

Keväisin on perinteisesti järjestetty luonnonalueiden siivoustalkoita. Lakholampin oppilaat ovat keränneet roskia koulun lähellä sijaitsevasta metsästä.

Projektihenkilöstö on tehnyt 10 ympäristöaiheista julistetta Igor Podgornyjn valokuvien pohjalta. Hän on kuvannut lintuja ja muita eläimiä Karjalassa - Petroskoissa ja sen ympäristössä. Julisteissa olevat eläimet kertovat katsojalle kuinka luonnossa tulee käyttäytyä. Pian valmistuvat myös suomen- ja englanninkieliset julisteet.

Green Weekiin osallistuneet koululaiset ovat sijoittaneet julisteita koulujen lisäksi myös kirjastoihin ja muihin julkisiin tiloihin kaikkien ihmisten nähtäväksi.

Green Week -tiedotuskampanjan tulokset kootaan yhteen kesäkuun alkupuolella.