GREEN WEEK AKTIVITEETIT LAANILAN KOULUSSA JA HYVÄRILÄ NUORISOKESKUKSESSA

Submitted by KA5030 on
Green Week in Oulu and Nurmes

Laanilan koulu, Oulu

Laanilan koulussa vietettiin Vihreää Viikkoa 25.-28.5. ja samaan aikaan järjestettiin myös vuosittainen Agenda 2030 (Globaali Kestävän kehityksen ohjelma).

Laanilan pilottikoululaiset toivottivat tervetulleeksi Hintan koulun 1-2 -luokkalaiset ja jakoivat heidät pienryhmiin tehtäviä varten. He katsoivat ympäristöaiheisen näytelmän, heittivät koripalloa ja osallistuivat pujottelukisaan sählymailoilla ja -palloilla. Heillä oli myös mahdollisuus piirtää koulun asfalttikentälle sekä saada hieno kynsilakkaus.

Yläkoululaiset keräsivät roskia kilpailuhenkisesti: eniten roskia kerännyt luokka sai jäätelöt. Nuoret olivat hyvin ahkeria ja keräsivät paljon roskia!

Yläkoululaiset kävivät teettämässä lukiolaisilla kestävään kehitykseen liittyvän tehtävän. Green School -hankkeen pilottioppilaat kävivät esittelemässä Ekosalkun laitteita ja niiden käyttöä Hintan koulun 5. luokkalaisille. Esittelyn tulos oli, että he haluavat Ekosalkun syksyllä lainaksi mittauksia varten!

Laanilan koulun oppilaat istuttivat männyn ja katajan taimia ja osallistuivat valokuvakilpailuun, jonka olivat suunnitelleet hankkeen petroskoilaiset partnerit.

Osallistujien tuli ratkaista 5 tehtävää ja ottaa ratkaisuista kuva. Tehtävät liittyivät kierrätykseen, ympäristöhaasteisiin ennen ratkaisua ja sen jälkeen, energian säästämiseen, pyörän käyttämiseen ennen autoa jne.

Lukiolaiset järjestivät myös kirppisvaatekisan: mikä kirpputorilta hankittu vaatekokonaisuus oli halvin ja näytti parhaimmalta. Vihreän viikon lopuksi 9-luokkalaiset etsivät geokätköjä.

Hyvärilä

Hyvärilä järjesti kaksi Hyönteshotelli -työpajaa, yhden lapsiperheille, nuorille ja aikuisille Hyvärilässä ja toisen työpajanuorille Lieksassa. Tilaisuuksissa esiteltiin myös Green School -hanketta sekä Ekosalkun laitteita. Nurmeksen työpaja järjestettiin yhteistyössä Maaseudun sivistysliiton Niitty -projektin kanssa.

Hyvärilän ESC-vapaaehtoisilla - Laura Espanjasta ja Yasir Turkista – oli tärkeä rooli levittää ympäristötietoisuutta kansainvälisesti Instagramissa.

Nurmeksen työpajaan osallistui noin 30 henkilöä ja Lieksan työpajaan noin 10.

Annoimme Lieksassa nuorten ohjaajille posterit laitettavaksi nuorten työpajan seinille.

Hyvärilä sai painosta ympäristöaiheiset posterit 3 kielellä kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Onnistuimme toimittamaan posterit kahdelle koululle – Itä-Suomen koululle Joensuuhun ja Valtimon koululle – juuri ennen koulujen päättymistä. Koulut saivat kaksi posterisettiä: yhden setin koulujen seinille ja toisen jaettavaksi syksyllä paikallisille tahoille: kouluille, kirjastoihin jne.

Postereiden kanssa toimitimme hankkeeseen osallistuneille 9-luokkalaisille pilottikoululaisille todistukset 3 vuoden osallistumisesta hankkeeseen. Kiitos senioreille ja tervetuloa pilottikoulujen pioneerit, jotka ovat valmiita jatkamaan hankkeen hyvää työtä syksyllä!

Olemme ripustaneet postereita kaikkiin Hyvärilän tiloihin: hotellihuoneisiin, lomahuoneistoihin, Rantatupaan, koulutustiloihin sekä PielisAreenalle.

Nyt kaikilla Hyvärilän vierailla – koululaisilla, nuorilla, matkailijoilla jne. on mahdollisuus saada tietoa keinoista suojella ympäristöä!