VEDENKÄSITTELYLAITOKSEN RAKENTAMINEN JATKUU SORTAVALASSA

Submitted by KA6000 on 01.12.2020 - 15.52

Urakoitsija suunnittelee saavansa vuoden loppuun mennessä lämminvesiverkon rakentamisen päätökseen.

Karjalan tasavallan päämies Artur Parfenchikov vieraili 28. marraskuuta Laatokan alueelle tehdyn työmatkan aikana Sortavalassa vedenkäsittelylaitoksen rakennustyömaalla.

Laitos rakennetaan kansallisen Ekologia-hankkeen puitteissa, osana alueellista ”Puhdas vesi” -hanketta. AO Promenergo arvelee saavansa lämminvesiverkon rakennustyön suoritetuksi vuoden loppuun mennessä, ja laitoksen olevan valmis luovutettavaksi tilaajalle ja käyttöön otettavissa toukokuun 2021 loppuun mennessä. Tällä hetkellä kaupungin vedenkulutus on noin 4000 kuutiometriä vuorokaudessa. Sortavalan asuntorakentamisen aktivointisuunnitelmien mukaan kysyntä tulee kuitenkin kasvamaan. Tämä on otettu huomioon vedenkäsittelylaitosta rakennettaessa ja sen kapasiteetti tuleekin olemaan 8000 kuutiometriä vuorokaudessa.

Laitoksen rakentaminen on osa Sortavalan koko vesihuoltojärjestelmän laajamittaista modernisointia, joka toteutetaan Karelia CBC -ohjelman rahoittaman kansainvälisen projektin puitteissa. Projektin koordinaattorina toimii Sortavalan kaupungin vesi- ja jätevesihuollosta vastaava OOO Karelvodokanal. Hankkeessa rakennetaan kokonaan uusi vedenottopaikka ja ensimmäinen pumppuasema sekä peruskunnostetaan toinen pumppuasema. Kun kaikki työt kaupungissa on saatettu loppuun, paranee juomaveden laatu merkittävästi.

Lähde - Karjalan päämiehen lehdistötoimisto