Käsityöyrittäjien koulutuspäivä Langan Virtaa -tapahtumassa

Submitted by KA8028 on 25.10.2021 - 11.13
Photo: Ilona Olkonen

Kuva: Ilona Olkonen

Maksutonta koulutusta markkinoinnista, myynnistä ja palvelumuotoilusta käsityöyrittäjille Langan Virtaa 2021 -tapahtumassa.

Langan Virtaa -tapahtuma järjestetään Joensuun Taitokorttelissa 29.-30.10. Ohjelmassa on perinteiseen tapaan muun muassa lankaesittelyjä, työnäytöksiä, käsityöpajoja ja aineettoman kulttuuriperinnön työpaja.

Perjantaina 29.10. käsityöyrittäjien, alalle aikovien ja aiheesta kiinnostuneiden on mahdollista osallistua maksuttomaan myynti- ja markkinointivalmennukseen sekä palvelumuotoilutyöpajaan. Kouluttajina toimivat myyntikuiskaaja Pasi Rautio Oy TuloksenTuplausToimisto Ab:stä sekä palvelumuotoilun asiantuntija suunnittelija Sanna Soppela Itä-Suomen yliopistosta.  

Perjantain ohjelmassa on myös käsityöyrityksen kehittämiseen liittyvä paneelikeskustelu. Paneelikeskusteluun osallistuu käsityöalan yrittäjän lisäksi Taito Pohjois-Karjala ry:n edustaja, asiantuntijoita Business Joensuusta ja ELY-keskuksesta sekä matkailualalta. Paneelikeskustelussa käsitellään käsityöyrityksen myynti- ja markkinointiosaamiseen, yritysrahoitukseen, yritysneuvontatukeen sekä käsityö- ja matkailualan toimijoiden yhteistyöhön liittyviä kysymyksiä.

Koronatilanne on pitkään estänyt tapahtumien järjestämisen, mutta nyt tilanne sallii kokoontumisen Joensuussa. Koulutuspäivään voi osallistua myös etäyhteydellä. Koulutusosiot simultaanitulkataan ja välitetään etäyhteydellä Venäjälle rajan ylittävän yhteistyön edistämiseksi. Venäjällä voi osallistua koulutukseen Zoomissa valtion ajankohtaisten koronavirusohjeiden mukaisesti.

Taito Pohjois-Karjala ry järjestää Langan Virtaa -tapahtuman tänä vuonna yhteistyössä Karelia CBC-hankkeiden (Northern Crafts ID ja Culture for all Axes) kanssa.