Joensuun Musiikkitalvi ja Big Music for Small Cities -hanke

Submitted by KA9031 on 15.02.2021 - 17.33
Musiikitalvi

40:s Joensuun Musiikkitalvi toteutetaan yhdessä Big Music for Small Cities -hankkeen kanssa.

Joensuun Musiikkitalvi 2021 täyttää 40 vuotta! Juhlavuoden festivaali järjestetään kolmessa osassa. Ensimmäinen osa pidetään 25.-28.2., toinen osa 12.6., jolloin festivaali jatkuu kahdella tapahtumalla ja yksi konsertti vielä 18.8. Tapahtuman järjestää Joensuun kaupunginorkesteri yhdessä paikallisten musiikkitoimijoiden kanssa. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Eero Lehtimäki.

Joensuun Musiikkitalvi 2021 -festivaalin suunnittelu on ollut vaiherikas prosessi. Covid-19 pandemian aiheuttamat muutokset ja rajoitukset ovat tehneet ohjelman toteuttamisesta haastavan ja muutoksia on tullut jopa päivittäin. Suuri haaste konserttien järjestäjille on se, että yleisöä voidaan ottaa konserttisaliin vain 20 henkeä. Toinen haaste on, että ulkomaisten esiintyjien matkustaminen Suomeen on mahdotonta. Siksipä perinteistä poiketen festivaalin konserttien ajankohtia ja toteutustapoja on jouduttu miettimään uudella tavalla. Mutta ehkä tästä kaikesta seuraa jotain hyvääkin. Striimatut konsertit luovat mahdollisuuden uudenlaiselle näkyvyydelle ja kenties jopa entistä laajemmalle yleisöpohjalle.

”Suunnitelmat ovat muuttuneet monta kertaa, ja pelko siitä, että festivaali ei voida toteuttaa ollenkaan, on ollut voimakkaasti läsnä, mutta haasteet on tehty voitettaviksi. Haluamme tarjota ihmisille stimuloivia ja toivottavasti myös voimaannuttavia musiikkielämyksiä, joita voi kuunnella ja katsella turvallisesti kotoa ", sanoo Joensuun talvimusiikkijuhlien tuottaja Eveliina Pietarinen.

Juhlavuoden ohjelma on kattava ja monipuolinen. Big Music for Small Cities -hanke on mukana neljässä striimatussa konsertissa:

26.2. klo 12, katsottavissa 28.2. asti, Joensuun kaupunginorkesteri, johtaa Eero Lehtimäki

KANTAESITYS: Cecilia Damström: Nixus Op. 75

26.2. klo 18 Joensuun Big Band & Aili Ikonen

27.2. klo 14 Frigg

28.2. klo 16, katsottavissa 7.3. asti, Karjalan Valtionfilharmonia, johtaa Alexey Nyaga

Roine Rautio: SUITE KALEVALAN TEEMOILLA; Jean Sibelius, KARELIA SUITE (1883)

KANTAESITYS: Karelia Suite (2020): Ilya Kuznetsov, Myths and Legends of the Karelian Land; Pavel Karmanov, White Night on a Forest Lake, Alexey Kurbatov, Aurora Borealis.

Big Music for Small Cities -hankkeen ansiosta kaksi maailman ensi-iltaa Nixus Op. 75 ja Karelia Suite esitetään verkossa Joensuun Musiikkitalvessa. Hanketta tukee Karelia CBC -ohjelma ja sitä rahoittavat Euroopan unioni, Suomi ja Venäjä.

Kaikki hankkeen tukemat konsertit ovat ilmaiseksi katsottavana verkossa. Tarkemmat ohjelmatiedot ja linkit konsertteihin löytyvät osoitteesta: www.joensuu.fi/musiikkitalvi. Sivuilta löytyy Joensuun Musiikkitalven koko ohjelma sekä tarkemmat tiedot stiimatuista, maksullisista ja maksuttomista konserteista.

Joensuun Musiikkitalvi rikkoo rajoja laajentamalla ohjelmatarjontaa tulevalle kesälle ja syksylle. Esimerkiksi kesäkuussa lapset ja nuoret perheineen pääsevät nauttimaan monipuolisesta toritapahtumasta, joka toteutetaan hankkeen tuella.

Big Music for Small Cities -hankkeen mahdollistamana Joensuun Musiikkitalvi saa juhlavuotenaan uuden ilmeen. Festivaalille pyritään luomaan entistä voimakkaampaa tunnettuutta ja näkyvyyttä. Ilme on tarkoitus säilyttää samana tulevina vuosina, toki teeman mukaan muokattuna. Uusi ilme näkyy festivaalin kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa sekä julisteessa, mainoksissa ja ohjelmaesitteessä. Hanke näkyy myös Carelian konserttisalin visuaalisessa ilmeessä. Saliin on saatu käyttöön Joensuun kaupunginorkesterille hankittu uusi valopöytä ja uudet valot.

Tervetuloa itse näkemään ja kokemaan uudistunut ja nuorekas 40-vuotias Joensuun Musiikkitalvi!

www.joensuu.fi/musiikkitalvi

www.facebook.com/Joensuun-musiikkitalvi-341851653249268

www.instagram.com/joensuunmusiikkitalvi/