Joensuun Musiikkitalvi 2022 – Uusi aika

Submitted by KA9031 on
JWMF_2022

On taas se aika vuodesta, kun pääsemme nauttimaan Joensuun Musiikkitalven monipuolisesta ohjelmatarjonnasta!

Tapahtuma järjestetään 22.-27.2.2022 teemalla Uusi aika. Teema symboloi monia asioita, kuten uutta ohjelmistoa esiintyjineen sekä uutta kantaesitystä. Joensuun Musiikkitalvelle koittaa tämän kevään jälkeen uusi aika, kun taiteellinen johtajan ja Joensuun kaupunginorkesterin ylikapellimestarin Eero Lehtimäen kausi Joensuussa päättyy. Uudet taiteelliset partnerit, Duo Tiksola (Minna Pensola ja Antti Tikkanen) ottavat ohjat käsiinsä syksystä 2022 alkaen.

Teemaa suunnitellessa oli toiveikas ajatus uudesta yrityksestä yhdistää Joensuun kaupunginorkesteri ja Karjalan Valtionfilharmonia Joensuun Musiikkitalven konsertissa. Valitettavasti Covid -19 pandemiasta johtuvat rajoitukset laittoivat suunnitelmat uusiksi toistamiseen. Toivomme, että tule uusi aika mahdollistaa yhteismusisoinnin pian tulevaisuudessa.

Joensuun kaupunginorkesterilla on kuitenkin kunnia saada kantaesittää venäläisen säveltäjän Pavel Karmanovin teos Valse-Polonaise. Karmanov on yksi hankkeelle tilatun Karelia Suiten kolmesta säveltäjästä. Konsertissa kuullaan lisäksi hankkeen tilaama Cecilia Damströmin Nixus sekä Jean Françaix’n Hommage à l’ami Papageno ja Jean Sibeliuksen Pelléas et Mélisande. Ilmaiskonserttia voi seurata myös Joensuun kaupunginorkesterin YouTube kanavalla: https://youtu.be/i4gObqwMX1Y

Tämän konsertin tarjoaa Big Music for Small Cities -hanke. Hanketta tukee Karelia CBC -ohjelma ja sitä rahoittavat Euroopan unioni, Suomi ja Venäjä.

Joensuun Musiikkitalven suunnittelu ja järjestäminen ei ole ollut aivan ongelmatonta. Aluehallintoviranomaisen määräämät kokoontumisrajoitukset varjostivat tapahtuman suunnittelua ihan viimeisiin viikkoihin asti. Tästä epävarmuudesta johtuen kaksi tapahtumaa jouduttiin jättämään alkuperäisestä ohjelmasta pois: Joensuun Oopperayhdistyksen Naisen ääni ja koko perheen toritapahtuma. Lisäksi sairastapauksen vuoksi kirkkokonsertti Vanhaa ja uutta jää pois.

Tapahtumalle koitti kuitenkin ”uusi aika”: Kokoontumisrajoitukset purettiin vain reilu viikko ennen Musiikkitalvea. Niinpä vuoden tauon jälkeen konserttisalien ovet ovat avoinna yleisölle!

 

Ajankohtaista tietoa tapahtumasta löytyy

www.joensuu.fi/musiikkitalvi

Facebook @joensuun-musiikkitalvi

Instagram @joensuunmusiikkitalvi

Lämpimästi tervetuloa Joensuun Musiikkitalveen

 

Warm Welcome to the Joensuu Winter Music Festival!