Joensuun Musiikkitalvi 2022 – Livekonserttien ilo

Submitted by KA9031 on
Pipsa Piiroinen_JCO Conc_JWMF 2022

Yleisön ja esiintyjien jälleennäkemisestä huokuva jännitys oli läsnä Joensuun Musiikkitalven kaikissa konserteissa. Vaikka päätöstä festivaalin toteuttamisesta jouduttiin venyttämään ja konserttien peruuntumisilta ei voitu välttyä, niin 11 toinen toistaan inspiroivampaa konserttia saatiin toteutumaan.

Joensuun kaupunginorkesterin konsertin aloitti Pavel Karmanovin teos Valse-Polonaise, joka oli samalla teoksen kantaesitys. Kaihoisan kaunis teos vetosi yleisöön, joka osoitti liikuttuneena suosiotaan. Teoksen tilasi Big Music for Small Cities -hanke.

Konsertti jatkui Jean Françaix’n Hommage à l’ami Papagenolla, jossa orkesterin puhallinsoittajat pääsivät esiin yhdessä vierailevan pianistin Justas Stasevskij’n ja ylikapellimestari Eero Lehtimäen kanssa. Liveyleisölle ensimmäistä kertaa esitetty, Big Music for Small Cities -hankkeen tilaama Cecilia Damströmin Nixus teki myös yleisöön suuren vaikutuksen. Konsertin päätti Jean Sibeliuksen Pelléas et Mélisande. Konsertin striimi tavoitti liki 800 kuulijaa ja Carelia salissa yleisöä oli noin 220 henkeä.

Saimme nauttia kuusi päivää Joensuun Musiikkitalvea ja sen monipuolista musiikkitarjontaa. Toiveikkaina odotamme jo tulevan vuoden festivaalia. 

Kuvi: Pipsa Piiroinen