Joensuun Musiikkitalven 40-vuotisjuhla jatkuu!

Submitted by KA9031 on 14.06.2021 - 10.45
Big Music for Small Cities_JWMF_JULY 2021

Heinäkuussa vietetään iloista kesäpäivää Joensuun torilla Joensuun Musiikkitalven koko perheen tapahtuman parissa. Lauantaina 24.7. klo 10–­­­­11.30 torilavalla esiintyvät Teatteri-Traktorin hilpeät hahmot, Karelia ammattikorkeakoulun yrittäjyysopiskelijoiden Satumaista -projekti ,Joensuun konservatorion Tulikatti -kuoro sekä Motoran Säpäkät ja Vinhakat. Yhteistyössä Big Music for Small Cities -hankkeen kanssa toteutettava tapahtuma tarjoaa monenlaista katseltavaa, koettavaa ja puuhasteltavaa.

Teatteri-Traktori on esittävän taiteen ammattivetoinen teatteri ja lastenkulttuurikeskus, joka järjestää esityksiä, työpajoja ja kulttuuritoimintaa lapsille ja perheille. Teatteri-Traktorin esityksiä on totuttu näkemään Sinkkolan kesänäyttämöllä sekä Kulttuuritehdas Siihtalan lisäksi kiertueilla, festivaaleilla ja monissa kesätapahtumissa ympäri Joensuun aluetta.

Satumaista on Karelia ammattikorkeakoulun yrittäjyysopiskelijoiden projekti, jossa luodaan vähemmistöjen maailmankuvan näkökulmasta satuja ja tarinoita äänikirjoina, painettuina kirjoina ja animaationa. Joensuun Musiikkitalven toritapahtumassa kuullaan opiskelijoiden itse kirjoittama satu. Sadun tulee kertomaan Ruska Tuohimaa yhdessä Alma Alpakan kanssa.

Tulikatti on Joensuun konservatorion eloisa koululaiskuoro pääasiassa 6–12-vuotiaille. Kuoro harjoittelee säännöllisesti konservatorion lukuvuoden aikana. Kuorossa opetellaan yhteislaulua ja musiikkia laajemminkin.  Kuoro myös esiintyy säännöllisesti. Joensuun Musiikkitalven toritapahtumassa piirroselokuvamusiikkia esittävää Tulikatti -kuoroa johtaa musiikinmaisteri musiikkipedagogi Mari-Annika Heikkilä.

Nuorisoseura Motora järjestää yhteisöllistä, korkeatasoista ja kasvatuksellista kansantanssiopetusta Joensuussa. Tanssiryhmä Säpäkät muodostuu 11-15 vuotiaista tanssijoista. Ryhmässä harjoitellaan kansantanssin perusteiden lisäksi myös tanssin syventäviä taitoja. Haastetta haetaan jo hieman monimutkaisemmista askelikoista ja ilmaisua vaativista koreografioista. Tanssiryhmä Vinhakassa tanssijat ovat iältään 15-19 vuotiaita. He ovat ehtineet harrastaa tanssia jo useamman vuoden. Vinhakat keskittyvät kansantanssin syventäviin opintoihin, ilmaisutaidon kehittämiseen ja monipuolisen ohjelmiston rakentamiseen. Tanssiryhmiä ohjaa tanssinopettaja Eveliina Pilke.