”Demidovin näyttelijäkoulu” –työpaja Petroskoissa 12-16.maaliskuuta 2019

Submitted by KA3118 on
 Andrei Malaev-Babel

12-16. maaliskuuta Petroskoissa Karjalan Kansallisessa teatterissa pidetän ”Demidovin näyttelijäkoulu” –työpaja. Sen vetäjänä on Andrei Malajev-Babel.

”Demidovin näyttelijäkoulu” –työpaja pidetään professori Andrei Malajev-Babelin perustaman opin mukaan, joka oli laadittu Floridassa sijoitsevassa valtionyliopiston ”Asolo” –näyttelijäkoulun linjalla.

Työpajan prosessiin osallistuvat oppivat Nikolai Demidovin laatimia tutkielmia, jotka edistävät luovan työn arvaamattomuutta ja tunteellisia palautteita. Venäjän teatterin suuri mestari N. Demidov (1884 – 1953) on perustanut näyttelijäkoulun, jonka periaatteena on luovan työn vapaus. Demidov oli ”Moskovan taiteellisen teatterin” ensimmäisenä johtajana ja 1:n Maailman Sodan aikana Karjalan Kansallisen teatterin taiteellisen johtajan virassa. Demidov on ratkaissut Eleonora Dusen, Tommaso Salvinin, Maria Jermolovan ja muiden traagikkojen ammatilliset salaisuudet. Demidovin opin mukaan näyttelijä saa mahdollisuuden löytää henkilökohtaisen luovan toiminnan ja seurata omia taiteellisia vaistojaan. Demidovin oppimisen menetelmään ei kuulu puolueellisia päätöksiä, vaan se auttaa näyttelijää seuraamaan luovan työn toimintaa rajattomasti.

Työpaja on tarkoitettu näyttelijöille, joita kiinnostaa näyttelijän tekniikka ja luova toiminta persoonallisuuden kehittämisessä.