BIG MUSIC FOR SMALL CITIES: EILEN, TÄNÄÄN, HUOMENNA

Submitted by KA9031 on 03.09.2020 - 12.10
Big Music for Small Cities

Toisin kuin perinteisissä online-työkokouksissa, Big Music for Small Cities -hankkeen kollegat keskustelivat syyskuussa ajankohtaisten työasioiden lisäksi hankkeen tähänastisista tuloksista ja pohtivat useita keskeisiä tehtäviään.

Projektin käynnistämisestä on kulunut yli seitsemän kuukautta. Tuona aikana olemme muodostaneet tiiviin työyhteisön, olemme linjanneet työsuunnitelman, hankkeesta on tullut visuaalisesti tunnistettava ja on herättänyt suurta kiinnostusta luovien ihmisten ja organisaatioiden parissa. Hankkeen seuraajien määrä sosiaalisessa mediassa kasvaa vähitellen. Verkostoituminen laajenee. Tulevaa vuotta varten tarvittavat äänitysstudion laitteet ovat hankinnassa. On todella arvokasta saada hankkeeseen mukaan alan johtavia asiantuntijoita. Tällaisia ovat upeat säveltäjät sekä festivaalitoiminnan ammattilaiset Venäjältä ja Suomesta.

Pandemiarajoitteet ja pienet tekniset ongelmat eivät estäneet hankkeen ensimmäistä julkista tapahtumaa. Järjestetyssä taidefestivaalien paneelikeskustelussa festivaaliedustajat pääsivät tutustumaan toisiinsa paremmin ja saivat uusia näkökulmia työhönsä.

Hanketiimi valmistelee parhaillaan yhteistyötapaamisia festivaaliedustajille ja workshop-työskentelyä muusikoille Suomessa ja Venäjällä. Yhteinen konserttiohjelma ja rajaseudun festivaalien kehittämisstrategian suunnittelu on työn alla. Suomalaiset hankekumppanit työstävät uudistuvaa Joensuun Musiikkitalvea.

Hanke etenee suunnitellusti rajoituksista huolimatta.

Hanketiimi on kiitollinen Karelia Cross-Border Cooperation -ohjelmalle, kumppaneille, asiantuntijoille, osallistujille ja heille, jotka ovat kiinnostuneita hankkeesta ja jakavat siitä tietoa. Hankkeen tärkein tehtävä on olla hyödyksi ammattilaisille ja tehdä rajaseudun ihmisten elämästä valoisampaa ja kiinnostavampaa!