Workshop Joensuuussa Euroopan yhteistyönpäivänä

Submitted by KA9031 on
Work Shop_Gothoni

Big Music for Small Cities -hankkeen puitteissa järjestettiin workshop maailmankuulun pianistin ja kapellimestarin Ralf Gothónin johdolla yhdessä Joensuun kaupunginorkesterin kanssa. Intensiivisen koulutuksen aikana työstettiin Joseph Haydn’in Sinfoniaa nro 83, lisänimeltään Kana (La Poule). Workshop sattui juuri sopivasti Euroopan yhteistyönpäivälle 21.9.2021 (European Cooperation Day).

Työskentely aloitettiin aikaisin aamupäivällä. Niinpä muusikoilta vaadittiin välitöntä läsnäoloa ja eläytymistä tarkkuutta vaativan teoksen äärellä. Gothónin mukaan teos saattaa näyttää nuottikuvassa helpolta, mutta sitä se ei käytännössä ole. Musiikki pitää saada elämään. Gothóni kuvaili prosessia yhteisenä seikkailuna musiikin maailmaan, joka vaatii paljon innostusta ja aktiivisuutta, tahoa ja iloa olla yhdessä teoksen äärellä.

Lähes kaksi tuntia kestäneen workshopin jälkeen maestro oli tyytyväinen lopputulokseen. Työskentely oli hyvää ja mm. fraseerauksia ja ajoituksia hiottiin. Musiikkiin löytyi dialogia ja ulottuvuutta.

Big Music for Small Cities -hankkeen Joensuun tiimi tallensi koko workshopin monikameratuotantona. Editoitu tallenne lähetetään hankekumppaneidemme, Karjalan Valtionfilharmonian käyttöön.