REMAC ottaa vakaita askelia Karjalassa

Submitted by outi.laatikain… on
Tivdia

REMAC-hankkeen maalina on edistää jäteveden- ja lietteen käsittelyä Venäjän Karjalassa ja Kainuussa. Osana hanketta Tivdjan kylässä, Kontupohjassa, ympäristöturvallisuutta lietteenkäsittelyn ja jäteveden käsittelyn osalta parannetaan.

Tilanne on useassa Kontupohjan alueen kylässä huono, mutta analysoinnin ja pohdinnan myötä ollaan tultu siihen tulokseen, että Tivdja on eniten uuden teknologian ja parannusten tarpeessa. Kylän vanhan jätevesilaitoksen infrastruktuuri on pahasti vanhentunut, ja on suuri ympäristöriski.

"Kontupohjan alueen hallitus ottaa ensimmäistä kertaa osaa tämänkaltaiseen kansainväliseen projektiin", sanoo hallituksen puheenjohtaja. "Tämä on uusi ja mielenkiintoinen kokemus. Kontupohjan alue koostuu useasta pienestä, hajallaan olevasta kylästä, ja infrastruktuuri on kipeästi uudistamisen ja parannusten tarpeessa. Toivomme, että saamme hankkeesta parhaan mahdollisen kokemuksen Eurooppalaisesta yhteistyöstä."

Myös tutkimus- ja kehittämisyritys LLC RC Water Ecology, yksi alueen suurimmista vedenpuhdistukseen erikoistuneista yrityksistä, on mukana hankkeessa.

"RC "Water and Ecology" LLC on toiminut ympäristöteknologian markkinoilla neljätoista vuotta. On suuri kunnia olla osana hanketta", kommentoi yrityksen toiminnanjohtaja Elena Grafova. "Meillä on mahdollisuus oppia paljon uutta Eurooppalaisista hankkeista, toimia alueiden hallintojen kanssa ja oppia ratkomaan ympäristöllisiä ongelmia Venäjän Karjalassa."