Kuuluisa näyttelijä ja ohjaaja on näyttelijätyöpajan vetäjänä Petroskoissa

Submitted by KA3118 on
Andrei Malajev-Babel

Maaliskussa 2019 Petroskoissa pidetään "N. Demidovin näytteijäkoulu" -työpaja. Sen vetäjänä on Andrei Malajev-Babel.

Andrei Malajev-Babel on näyttelijä, ohjaaja, opettaja, Floridan yliopiston professori, Asolo-instituutin näyttelijätyön laitoksen johtaja. (Asolo-instituutti on yksi parhaimpia Amerikan näyttelijäkouluja). Hän on Mihail Tšehovin Assosiaation johtajaneuvoston (YV) ja Stanislavski-keskuksen konsulttineuvoston (Englanti) jäsen.

  

Vuosina 1995-2005 Andrei Malajev-Babel toimi Stanislavskin teatteristudion taiteellisena johtajana Washingtonissa. Näyttelijänä on tehnyt lukuisia rooleja mm. Mozart (Puškinin Pienet tragedit), Rogožin (Dostojevskin Idiotti), Faust (Goethen Faust), Sancho Panza (Cervantesin Don Quijote), Trigorin (Tšehovin Lokki) ja Ivan Karamazov (Dostojevskin Karamazovin veljekset). Näytelmät, jotka Malajev-Babel on ohjannut tai joihin osallistunut, ovat saaneet monia teatteripalkintoja ja ovat parhaimpien näytöksien listoissa.

Viime vuosina hän on ohjannut Arthur Millerin ”Näköala sillalta”, Bergmanin ”Nora”, Tšehovin ”Kirsikkapuisto”,  Jean Anouilh ”Antigone”, Bernard Shown ”Kandida”, Dostojevskin ”Karamazovin veljekset”, Strindbergin ”Freken Julie” ja muut. Malajev-Babelin näytökset ovat osallistuneet lukuisiin teatterifestivaaleihin.

Andrei Malajev-Babel on kirjoittanut juttuja ja kirjoja venäläisen teatterin mestareista – Mihail Tšehovista, Jevgeni Vahtangovista ja Nikolai Demidovista. V. 2016 hän M. Laskinan yhteistyössä julkaisi Demidovin teokset englanniksi (Routledge, London and New York). V. 2018 Venäjän Teatteritaiteen yliopiston (GITIS) kustantamo julkaisi ”Demidovin teatterikoulussa”-teoksen, jossa hän kertoi kokemuksestaan ja Demidovin opin mukaan tehdyistä näytöksistä.

Andrei Malajev-Babel on valmistunut Štšjukinin teatteriopistosta. Hän on ollut tiiviissä yhteistyössä Vahtangovin teatterin ohjaaja Aleksandra Remizovan kanssa, jonka opettajana oli itse Vahtangov.V. 1985 Malajev-Babel David Šneiderovin kanssa perusti Moskovan kamariteatterin, jonka pääohjaajana toimi 1993 saakka.