"The Art of Movement" workshop Joensuussa 10.-15.6.2019

Submitted by KA3118 on
Tiia-Mari Mäkinen (oik.) toimii workshopin ohjaajana

THE ART OF MOVEMENT
Workshop Joensuun Niittylahdessa 10.-15.6.2019

 

Suomalais-venäläisessä Theatre Crossroads -hankkeessa kehitetään teatteripalveluita rajan molemmin puolin. Hanke järjestää maksuttoman workshopin/leirin, joka on suunnattu nuorille pohjoiskarjalaisille (Suomi) ja Karjalan tasavallan (Venäjä) näyttelijöille ja näyttelijäopiskelijoille. Workshopiin otetaan 10 suomalaista ja 10 venäläistä osallistujaa. Koulutukseen sisältyvät ruokailut päivien aikana.

OHJAAJA: Tiia-Mari Mäkinen

Tiia on Lontoossa työskentelevä teatteriohjaaja ja -opettaja. Hänen opetuksensa kulmakiviä ovat liikeorientoitunut ilmaisukieli sekä naamioteatteri. Mäkinen on koulutukseltaan draamapedagogi ja hän on erikoistunut Lecoq-pedagogiikkaan Brysselissä ja Commedia dell’Arte:n Italiassa. Hän opettaa jatkuvasti mm. USAssa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Suomessa, Portugalissa ja Belgiassa.

SISÄLTÖ:
Workshop on intensiivinen johdatus fyysisen teatterin maailmaan Lecoq-pedagogiikasta tunnettujen harjoitteiden kautta. Tiedostammeko mitä kehonkielemme viestii ympäröivään maailmaan? Kuinka voimme luoda illuusion tilasta, tunteesta tai äänestä? Kuinka hiljaisuus ja tyhjyys muutetaan tarinaksi?

Workshop asettaa esiintyjän kehon tarkkailun keskipisteeksi. Ennen roolivaatteita, rekvisiittaa tai lavasteita, pyrimme luomaan kaiken tarpeellisen kehojemme kautta. Tutkimme kuinka ilmaista ajatuksia kehollisesti. Havainnoimme kuinka kehollinen aktiivisuus vaikuttaa lavapreesensiimme ja kuinka sanaton kommunikaatio tukee verbaalia ilmaisua sekä psykologista hahmotyöskentelyä.


TYYLILAJIT:
Käsittelemme useita tyylilajeja komediasta ja melodraamasta tragediaan. Työskentelymme tutustuttaa meidät tekstilähtöiseen ilmaisuun, mimiikkaan, naamioteatteriin, kuorotekniikkaan, Commedia dell’Arteen ja klovneriaan. Opimme miimin perusteita, kertomaan tarinoita tyhjällä näyttämöllä sekä kasvatamme kehotietoisuuttamme. Tutustumme fyysiseen roolinrakennukseen sekä liikkeen ja tekstin yhdistämiseen.

HAKEMINEN:
Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV 15.5. mennessä os. janne.hyytiainen@riveria.fi
Lisätietoa: tiina.ynnila@venajaseura.com, 0400 640 526


Koulutus on osa Karelia CBC -rahoitteista Theatre Crossroads -hanketta. Koulutuksen järjestelyistä vastaavat Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piiri, Joensuun kaupunginteatteri sekä
Riverian kulttuuriala, näyttelijäntyön koulutus.